[vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”173″ border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”full”][vc_button2 title=”Beräkna dina utsläpp genom att klicka här! ” style=”round” color=”green” size=”lg” link=”url:http%3A%2F%2Fzeromission.myclimate.org%2Fsv%2Fcompany_calculators%2Fnew|title:Ber%C3%A4kna%20dina%20koldioxidutsl%C3%A4pp%20h%C3%A4r|target:%20_blank”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_custom_heading text=”Klimatkompensera med oss!” font_container=”tag:h2|font_size:36|text_align:left|color:%23000000|line_height:2″ google_fonts=”font_family:Lato%3A100%2C100italic%2C300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C700%2C700italic%2C900%2C900italic|font_style:300%20light%20regular%3A300%3Anormal”][vc_column_text]Det absolut bästa man kan göra för att minska sin klimatpåverkan är att fasa ut fossila energislag mot förnyelsebara samt att minska på sin energiförbrukning. Byt ut företagsbilen mot en elbil, byt elavtal så att du är säker på att du köper t ex vind eller vattenkraft, engagera personalen i att komma med energispartips. Vi hjälper gärna till om ni har svårt att komma igång!

Hur vi än gör är det i princip oundvikligt att vi släpper ut växthusgaser i vår del av världen. Vår energiproduktion är ännu långt ifrån förnyelsebar, våra fordonsbränslen är till största delen fossila och vi transporterar och och våra varor med bil och ibland flyg. Dessutom konsumerar vi varor som är producerade inom eller utanför EU med lokala utsläpp som följd. Vår vision är en framtid där fossila bränslen inte används, men tills dess tycker vi det är självklart för företag och organisationer att kompensera utanför sin verksamhet för sådan miljöpåverkan de på kort sikt inte kan undvika. Därför uppmanar vi alla våra samarbetspartners och kunder att först se över sin klimatpåverkan och sedan klimatkompensera.

När man klimatkompenserar köper man utsläppsrätter motsvarande sina beräknade utsläpp. Utsläppsrätterna kan då inte köpas av ett energiproducerande eller energikonsumerande bolag och är därmed “låsta”.  De pengar man betalar för utsläppsrätterna används för olika projekt beroende på vilken organisation man handlar av. Man kan välja att investera i förnyelsebara energiprojekt, oftast i tredje världen, eller plantera skog som på sikt absorberar (kompenserar) utsläppen man haft i sin verksamhet.

Vi kan hjälpa till att ta fram klimatstrategier, beräkna utsläpp och ta fram mål och handlingsplaner. Vi har valt att låta zeromission hjälpa till med ett enkelt verktyg där du snabbt kan beräkna dina egna utsläpp. Klicka på knappen till vänster eller här.

Vi har för 2013 valt att klimatkompensera med Svenska Naturskyddsföreningen.
Se gåvobevis här[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]